søndag 6. januar 2019

Freaky Friday - en samlepost :)



La oss starte et nytt år med en musikal om å snu verden på hodet, eller i det minste perspektivet. Og da også en musikal basert på noe som først var en bok før det i 1976 og 2003 ble film, nemlig Freaky Friday. For ukjente med materialet så er karakterene i boka og filmene ulike, men premisset er det samme uansett; nemlig at en mor og hennes datter bytter kropper for en dag før moren skal gifte seg og så byr dette på forviklinger. Om man har lest en del bøker eller sett en del filmer opp i gjennom så er ikke dette verdens mest originale ide for det finnes så mange vrier på dette temaet, men det er likevel underholdende nok og enda bedre, det funker overraskende godt som musikal i Freaky Friday-musikalen. Opprinnelig oppsatt i Los Angeles i 2017, ble min fascinasjon overfor denne musikalen først og fremst vekket av Disney Channel-versjonen fra august 2018. Jeg har fortsatt ikke fått sett denne filmen, men jeg har funnet soundtracket til den på Spotify og lyttet en hel del og det i seg selv har vært en fornøyelse.
Og nei, da, det finnes mange musikaler som er bedre enn Freaky Friday, men det er en fin sjarm her og noen ganger merker man at noe er laget med hjerte for materialet. Dessuten er det fine karakterer, det er gode vokaler hos skuespillerne og det er sanger som man kanskje ikke elsker, men de fenger og det føles som nok i massevis.
Så la oss starte 2019 med en musikal som får deg til å smile og underholdes og som forteller en familievennlig og god historie der alt løser seg til slutt. Jeg syns det virker som en god start.
*
Her er en sang som er en ganske god begynnelse på en musikal (og en god begynnelse i det hele tatt) i form av Just one day der karakterer etableres på sjarmerende vis:



En annen fin sang er Parents lie og denne sangen fascinerer for øvrig med å være mye mer brutalt ærlig enn man forventer fra en film i en Disney Channel-produksjon:




I got this er ellers en fin sang som føles ganske motiverende:



Og utover det kan man kose seg med Mary Poppins Returns rankinger av sanger :)
*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merrily we roll along - en samlepost :)

  Merrily we roll along Det finnes mange måter å fortelle en historie, men det er ikke så ofte historier fortelles feil vei. Med Merrily...