lørdag 2. juni 2018

Spongebob Squarepants the Musical - en samlepost :)



Spongebob er en animert tv-serie jeg ikke har noe forhold til. Jeg forsøkte å se en episode for noen år siden og klarte ikke å komme inn i det og slik kunne historien om Karoline og Spongebob tatt slutt, noe den ikke gjorde. Plutselig dukket det nemlig opp en Spongebob-musikal og da var det en del som var skeptiske fordi det er litt naturlig å tenke at det bare handler om å selge produkter når det dukker opp musikaler basert på tegnefilmserier og sånt. Saken er likevel at man noen ganger tar feil for det viste seg at når en hel haug med artister samarbeider om å skrive musikken til en musikal som åpenbart tas veldig seriøst av alle involverte så kan resultatet bli ganske bra likevel. Mens dette ikke er en musikalfavoritt og mens jeg ikke ble helt overbevist ved første gjennomlytting så er dette en musikal der man liker musikalcden mer og mer for hver gang jeg lytter til den.
Og alt jeg har lest har gitt meg inntrykk av at denne musikalen er mye bedre enn den har noen rett til å være. Den er for eksempel nominert til 12 priser under årets Tony Awards og alt er etter sigende velfortjent. Og som musikalcd er den beste beskrivelsen av denne musikalen fornøyelig. For her blir man glad av musikken og utover det er dette sært, underholdende, artig og tidvis brilliant. Det er dessuten noen ganger at noen musikaler føles så velmente og sympatiske at man får skikkelig lyst til å like dem og Spongebob-musikalen er et perfekt eksempel på en slik musikal; noe som gjør at selv sangene man ikke helt faller for settes pris på tross alt.
Så ja, jeg syns denne musikalen er verdt å lytte til, godt hjulpet av at skuespillerne gir alt og skaper karakterer man blir glad i. Dessuten trenger man ikke nødvendigvis være fan eller en gang vite noe om Spongebob for å like denne musikalen, jeg for eksempel vet omtrent ingenting om Spongebob og finner fortsatt denne musikalen inspirerende.
Og greit nok så er ikke musikken den beste musikalmusikken som er skrevet ever eller noe sånt, men den prøver heller ikke å være det. Her er målet mer å fortelle en sjarmerende historie og det med mye sjarm og det lykkes denne musikalen veldig godt med.
Beste sanger: (Just) a simple sponge og I’m not a loser.  
*
I'm not a loser er en herlig, sær og svært underholdende sang om å ikke være en taper som har mange fornøyelige doble og triple negativer:



En annen fin sang fra denne musikalen er (Just a) Simple Sponge som har noe litt Disneysk ved seg, sånn i tillegg til at den er ganske oppmuntrende på sitt eget underfundige vis:



Det finnes ellers fine artikler om hvordan musikaler basert på en merkevare kan ha en verdi de også og hvordan og hvorfor det kan funke så bra med en Spongebob-musikal

Så det finnes mye å glede seg over ved denne musikalen og det er bra.
*
Ellers er det søndag, livet er ok og neste uke blir fin fordi jeg har noen supre planer. Yay!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merrily we roll along - en samlepost :)

  Merrily we roll along Det finnes mange måter å fortelle en historie, men det er ikke så ofte historier fortelles feil vei. Med Merrily...