søndag 23. juli 2017

Theory of Relativity - en samlepost :)


Av alle musikalene jeg har skrevet om her er nok dette den aller mest ukjente musikalen for dette er en musikal jeg selv aldri hadde hørt om før jeg kom over musikalcden på Spotify ved en tilfeldighet høsten 2016. Og denne musikalen er i det hele tatt en veldig liten og ukjent perle som hva musikaler angår kanskje ikke er et stort og mettende tre retters måltid á Les Miz, men i alle fall er en god hotellfrokost med litt tomat og agurk og et glass appelsinjuice og kanskje litt «fryde seg over kjeks som del av frokosten fordi alt er lov når det er hotellferie». Noen ganger er det også de små og lavmælte musikalene som passer best og hva angår «Theory of Relativity» så er dette en av de musikalene jeg har aller mest lyst til at folk skal gi et forsøk fordi dette er veldig fint faktisk og temmelig undervurdert.
Anyway så er det vanskelig å direkte oppsummere denne musikalen for det er ikke noen egentlig story her. I stedet er dette en blanding av monologer og sanger om åtte karakterer hvis liv blandes sammen i en skjønn symbiose. Musikalens tittel er hentet fra Einsteins berømte relativitetsteori og musikalen prøver å vise hvordan alt henger sammen og hvordan selv de minste ting kan gjøre en stor forskjell for andre. Det er et konsept som både er personlig og intimt og ambisiøst og storslagent og jeg elsker det litt. På samme måte som jeg også elsker hvordan sangene i denne musikalen, nettopp fordi det ikke er noen klar rød tråd sånn egentlig, står så støtt på egne ben og hvordan man ikke trenger å vite noe særlig om Theory of Relativity i det hele tatt for å sette pris på sangene. Sanger som alle har hjerte og nerve og hvis største problem ofte er at de tidvis er litt for opplagte i form av at poenget i dem er åpenbart ganske raskt. Samtidig er dette på ingen måte et stort problem og for min del gir det samtidig et snev av uskyld og naivitet som på sett og vis jo også er litt forfriskende. Her er det sanger om å være allergisk mot katter og dypt forelsket i en katteelsker. Eller å elske appelsiner fremfor epler i en sang der dette helt klart er ment som en metafor for å være homofil. Det er sanger om vennskap, om å komme hjem fra College til et liv som stadig forandrer seg og mens budskapet i sangene ofte er litt vel tydelig altså så er dette veldig fine sanger som forteller nye historier og alltid er himla menneskelige og ja, denne musikalen er litt nydelig og den fortjener å oppdages av flere.
Dette er en sånn musikal som kunne vært fantastisk å se oppført av avgangsklassen til Bårdar eller Musikkteaterhøyskolen eller som en teaterkonsert eller noe liknende. Og det er en musikal med en musikalcd jeg stadig kommer tilbake til fordi det alltid er sympatisk, trivelig og fint. Med andre ord, ja, alt henger sammen og «Theory of Relativity» er et fint bevis.

Beste sang: Promise me this og Footprint
*
Denne sangen er fin:



Denne sangen er også fin:


Ellers kan man kose seg med denne sangen:


Eller variere med en sang som ikke er fra "Theory of Relativity", men likevel fortjener å bli delt:


*
Uansett er dette en fin musikal og i morgen er vi klar for en ny ukas musikal. Fortsatt god sommer til alle som en :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merrily we roll along - en samlepost :)

  Merrily we roll along Det finnes mange måter å fortelle en historie, men det er ikke så ofte historier fortelles feil vei. Med Merrily...