søndag 22. september 2019

Moulin Rouge - en samlepost :)



Av mer moderne film-musikaler må det sies at Moulin Rouge er blant de med den sterkeste personlige signaturen og egenarten. Ikke fordi det nødvendigvis er en så himla original historie, for det er det ikke. Det finnes flere fortellinger om forbudt kjærleik og kunstnersjeler, underholdning og begjær, som historie er alt dette klassisk og velkjent materiale. Originaliteten i Moulin Rouge handlet om innpakningen. For her er alt så glanset og glamorøst, samtidig som imaget også er litt billig på en måte som føles riktig. Dette er en overdådig og pompøs film som er fortalt med masse lidenskap og dramatikk og rammet inn, om en kan si det sånn, av en fin rekke allerede eksisterende sanger i det som skinner frem som et flott eksempel på hva en Jukebox-musikal kan være på sitt beste.
Og ukas musikal er likevel ikke filmen fra 2001, men Broadway-versjonen fra i år. Det føles likevel relevant å fortelle litt om filmen først og det har jeg nå gjort så hei musikal, nå handler det mest om deg!
For ååå, jeg liker Broadway-versjonen veldig godt. Eller mer presist, jeg har jo strengt talt bare sett filmen, men det finnes en musikalcd fra Broadway-versjonen som stadig prøver å stjele livet mitt fordi det er såpass brilliant.
I den nye musikalversjonen er selve storyen i stor grad det samme; igjen møter vi Christian og Satine og får følge deres kamp for kjærligheten og det er onde hertuger og underholdningsmølla Moulin Rouge og mye mer i en godteripose av en musikal som det virkelig er lett å kose seg med.
Appellen med musikalcden er likevel ikke først og fremst historien, men hvor fremragende alt fremføres av folk som Aaron Tveit og Karen Olivo i spissen for masse flinke folk. Dessuten er det ENDA flere sanger som blir del av medleyer og diverse enn i filmen og hvis man liker popkulturelle referanser er jo dette en musikal som virkelig serverer det man vil ha og vel så det.
Så ja, noen ganger trenger man noe som er både pompøst, fornøyelig og fylt av sjarm og derfor er det klart for fokus på Moulin Rouge.
*
Tango Roxanne er den sangen fra Moulin Rouge som jeg syns høres kulest ut og den hører man her:




The Sparkling Diamond er ellers awesome og en av musikalcdens høydepunkter:




Og Chandelier i musikalen er veldig kul og fornøyelig:




Og fra filmen Moulin Rouge syns jeg Your Song-scenen er nydelig:




Og det er det jeg følte for å dele i denne omgang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merrily we roll along - en samlepost :)

  Merrily we roll along Det finnes mange måter å fortelle en historie, men det er ikke så ofte historier fortelles feil vei. Med Merrily...